انار ترشی(enaar tershi)

که همان رب انار ترشی سیاه استبرای تهیه ی رب انار ابتدا انار را برش زده و از وسط باز می کنندسپس با چوب به نام انار دله کان enardee kaan(به طول ۳۰ سانتی متر و به کلفتی انگشت شست) بطور متوالی بر پشت انار می کوبند تا دانه های انار از پوستش جدا شودسپس دانه های انار را داخل دیگ ریخته و روی آن ها آب می ریزند،تا آب بالای دانه ها را فرا گیرددیگ را روی آتش قرار می دهندپس از به جوش آمدن با ا – گردان ogerdaan(آبگردان) مایه ی درون دیگر را بالا آورده و سپس خالی می نماینداین عمل را هاپرانین haaeraaniyen


گويش هاي اين لغت در شهرستانهاي مختلف
شهر لغت آوانگاري
بهشهر می گویندکار هم زدن را آنقدر ادامه می دهند تا گوشت انار از دانه اش جدا شودبعد از آن مایه را داخل چل سوزن che soozen(آبکش) که روی دیگ دیگری است ریخته،با پشت پلاگیر eaagir(ملاقه) آن را له می کنندبه این ترتیب آب و گوشت انار از سوراخهای آبکش پایین می رودسپس دانه ها را در ظرفی ریخته،روی آن مقداری آب می ریزند تا ترشی دانه ها گرفته شودسپس دانه ها را دور ریخته و آب ترش دانه ا گرفته شودسپس دانه ها را دو ریخته و آب ترش را به مایه ی گوشت و آب قبلی اضافه می نمایندمواد حاصل را بار دیگر روی آتش قرار enaar tershi
ساري انار ترشی enaar tershi
قائمشهر انار ترشی enaar tershi
بابل انار ترشی enaar tershi
آمل انار ترشی enaar tershi
تنكابن انار ترشی enaar tershi

راي

ليست نام ها

نظر اعضا

ابتدا با اطلاعات كاربري وارد شويد يا عضو شويد

آمار سايت

mod_vvisit_counterامروز۶۱۸
mod_vvisit_counterديروز۳۶۳۲
mod_vvisit_counterاين هفته۶۱۸
mod_vvisit_counterاين ماه۶۵۲۳۴
mod_vvisit_counterجمع۱۵۳۲۱۱۸۶

نظر سنجي

ميزان آشنايي شما با زبان مازندراني